Loopbaancoaching

Welk pad kies jij?

Ik ondersteun je in een persoonlijk traject en ga samen met je op pad, waardoor je weloverwogen een volgende concrete stap kan zetten.

Gaat dit ook over jou?

  • ik ervaar stress omdat het werk wat ik doe niet meer bij me past
  • ik doe werk wat me teveel energie kost en wil graag meer werkplezier
  • de organisatie verandert maar ik wil of kan niet mee veranderen
  • ik wil graag de regie van mijn loopbaan in handen houden
  • ik wil weten welke vervolgstap ik moet zetten in mijn carrière
  • ik heb het gevoel dat er meer in me zit, hoe ontwikkel ik mezelf?
  • ik heb geen werk of moet vertrekken en zoek passend werk
  • ik zoek een nieuwe baan die écht bij mij past.

Het is goed je te bezinnen welke weg je hierin te gaan hebt. Wil je aan de slag met wat echt belangrijk is in je leven, met wat je inspireert en energie geeft en hoe je je talenten, kwaliteiten en drijfveren zo optimaal mogelijk kan inzetten? Dan help ik je graag op weg. 

loopbaancoaching Zeist

Mijn werkwijze

Wat is loopbaancoaching?

In een loopbaantraject is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. We gaan immers samen op weg en maken een soort wandeling door jouw leven en loopbaan waarin persoonlijke zaken aan de orde komen. Daarom is de onderlinge klik en vertrouwen van belang. Voordat we samen aan de slag gaan, hebben we een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek en onderzoeken we je vragen en mogelijke oplossingen.  Op basis daarvan beslissen we of we samen doorgaan. Daarna ontvang je een offerte voor het traject en besluit je om wel of niet met mij in zee te gaan. De gesprekken vinden plaats in Zeist, bij mooi weer op de veranda in mijn tuin.

Soms zetten we letterlijk stappen tijdens een wandeling in de mooie bossen van Zeist.

 

Op zoek naar vragen & antwoorden

Jouw loopbaanvraag is het uitgangspunt voor het vervolg. Wat wil je leren, waar sta je nu en wat is je gewenste loopbaanperspectief? We onderzoeken dit samen aan de hand van de volgende vragen.

Wie ben ik? Welke bagage breng je mee? Wat is je levensverhaal en levensthema? Wat zijn je persoonlijke waarden en drijfveren?
Wat kan ik? Wat zijn je benutte en onbenutte talenten, je belemmeringen? Wat is je huidige situatie: op welk kruispunt bevind jij je, welke wegen liggen open, welke wegen zijn of lijken gesloten?
Wat wil ik? Dromen met werkelijkheid verbinden, branche- en functieoriëntatie en netwerken.
Hoe ga ik dat doen? Het uitstippelen van de route. En dan een plan van aanpak opstellen.

 

Loopbaancoaching Zeist Carine

Loopbaanperspectief

Aan de hand van diverse (schriftelijke) oefeningen en opdrachten wordt het beeld van wie je bent en wat je wilt en kunt steeds duidelijker. Met een realistisch en passend loopbaanperspectief kun je door het opgebouwde zelfinzicht met vertrouwen in beweging komen en nieuwe stappen zetten. Je komt zo weer op koers.

Het traject bestaat uit zes gesprekken van twee uur. Tussen deze gesprekken plannen we voldoende tijd om de opdrachten uit te werken. Je maakt een persoonlijk actieplan. Houd rekening met een doorlooptijd van circa drie tot vier maanden. In sommige situaties kan gekozen worden voor een verkort traject.

Weet je al wat je wilt en heb je alleen hulp nodig bij het solliciteren, dan kan ik je in een verkort sollicitatietraject hierbij ondersteunen.

Het resultaat

Mijn ervaring is dat je na een loopbaantraject met meer enthousiasme, inspiratie, zelfvertrouwen en zelfkennis aan de slag kunt met je werk. Hierdoor wordt het mogelijk om zelf je loopbaan de richting te geven die bij je past. Soms is het resultaat van een loopbaantraject een radicale ommezwaai in je loopbaan. Loopbaancoaching leidt ook vaak tot subtielere veranderingen die veel impact op jezelf en je omgeving hebben.

Loopbaancoach Zeist